Hoe hoog is de Baron?

DJ Hardwell heeft zijn eigen bewerking gemaakt op de muziek van Baron 1898. Dit is overigens niet te horen in de attractie zelf. De baan zelf bestaat uit 432 ton staal, de constructie uit 120 ton en 12 ton in overige delen waaronder de leuningen wat het totaal op 564 ton staal brengt.

  • Dit geldt voor de buitenste stoelen van elke rij; voor de grotere stoelen in het midden blijft de eis minimaal 140 cm.
  • ‘Ik kan echt niet wachten’, verzucht een andere toeschouwer.
  • De ingang ligt gericht op Anderrijk, maar de attractie is vanaf drie kanten te benaderen.

In het Efteling Theater wordt getest met van onderaf aangelichte, door kabels voortgetrokken doeken die door de ruimte fladderen. Omwille van de bedrijfszekerheid kiest men uiteindelijk toch overal in de attractie voor videomapping middels projectoren, hoewel dat effect minder ‘3D’ is. Deze maand begon de bouw van de grote schachttoren.

Hoe Hoog Is De Baron

We vinden de Python ook in de lijst van langste achtbanen van Nederland. Maar voor het zover is, moet het projectteam eerst zeker weten dat de nieuwe achtbaan het goed doet. Na de vrije val van 37,5 m schiet het karretje met ruim 90 km/h door een tunnel van 40 m lang. Daarna gaat de rit verder met een zogeheten Immelmann , een Zero G-roll en tot slot een snelle spiraal. De 501 m lange achtbaan is opvallend stil, zeker in vergelijking met de naastgelegen attractie De Vliegende Hollander.

Op het bouwterrein werden de eerste leidingen aangelegd. De attractie werd met een voor de Efteling ongekende snelheid gebouwd en de bouw kende geen noemenswaardige tegenslagen. De Efteling-ontwerpen werden bouwkundig uitgewerkt door Van Aken Architecten.

Hoe Hoog Is De Baron

Nog maar net geopend in 2016 is dit de nieuwste baan van Walibi Holland. Tijdens de 680 meter durende fantastische rit onderga je verschillende soort g-krachten wat ervoor zorgt dat je een gevoel van gewichtsloosheid ervaart. De rij splitst in tweeën enkele meters voor het houten hekwerk weer terug gaat naar de meandering tussen metalen hekken. Hier moet een keuze gemaakt worden of je voorin wil komen te zitten, of tevreden bent met een zitplek op de tweede of derde rij van de trein.

Na twee seconden stil te hebben gestaan valt de trein 37,5 meter naar beneden, met een steilste hoek van 87 graden, en een snelheid van bijna 90 kilometer per uur. Het eerste gebouw is de ingang van de attractie en het rijkst gedecoreerd, met een bordes en grote overhangende kap met houtornamenten in chaletstijl. De naam Rijksmijn Baron 1898 is boven de deur aangebracht. Hierbinnen bevinden zich het Entreeportaal en het Kleedlokaal; de twee ruimtes zijn van buiten te onderscheiden door de knik die het gebouw maakt. In dit gebouw, dat door een laag bouwdeel is verbonden met het vorige, bevindt zich het Loonlokaal met daaronder de technische ruimtes voor showcontrol.

Lees meer:   Welke bikini past bij mij?

‘De eerste trein van Baron 1898 is begin mei aangekomen in de Efteling’, vertelt ing. Mark Jansen, hoofd Engineering bij het attractiepark. ‘Met deze trein controleren en testen we onder meer de afstellingen van motoren en sensoren. Het vloeiend laten stoppen en starten van de trein net voor de val is een uitdaging. Al meer dan 12 jaar dagelijks het laatste nieuws over Europese pretparken, achtbanen, dierentuinen, kermissen en andere dagattracties. Wie de komende weken naar de Efteling gaat, kan geen ritje maken in Baron 1898. De populaire dive coaster is een tijdlang gesloten voor gepland onderhoud.

hoe hoog is de baron

Valkyria – gebouwd door het gerenommeerde Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard (B&M) – is zo’n 750 meter lang. B&M is onder andere bekend van dive coaster Baron 1898 in de Efteling. Die is 30 meter hoog, met een vrije val van 37,5 meter. Net een metertje hoger dan zijn voorgangers en verbazingwekkend spectaculair vinden we de Gold Rush op nummer 4 van de hoogste achtbanen van Nederland. Dit pareltje vinden we in een park wat niet bekend staat om zijn spectaculaire achtbanen. Toch staat de Gold Rush in meerdere top 10 lijsten als het gaat om achtbanen!

Is de Baron eng?

Zoals je nu waarschijnlijk begrijpt zal Baron 1898 niet bij iedereen in de smaak vallen. Zeker het eerste deel van de rit is vrij extreem voor Nederlandse begrippen. Een veel gehoorde reactie is dan ook “Nooit meer!”. De minimale lengte voor deze attractie is 1.40m, niet geschikt dus voor hele kleine kinderen.