Hoe jaag je duiven weg?

Verder is iederren eensgezind over de beslissing om niet te vliegen. Ach het is wat het is en we richten ons maar op volgende week zaterdag. We gaan beginnen, ik heb een grote selectie maar die wil ik snel kleiner hebben. Dus van mij mag er veel NO in gaan zitten. Pieter Timmer heeft het over de overnachtduiven op de vitesse, ik had het daar al veel eerder over. NIC ZWH 0226 zit tegen de 600 waarvan de helft overnachters.

Over te vroeg pieken maak ik me geen zorgen dat is omdat ik lang verduister en de lichtplaat nog geplaatst moet worden. Inmiddels staat de 2e natour lichting ook buiten. Die zouden op 2 sept samen met de normale jongen de gesplitste vlucht Heusden Zolder hebben.

En dan Marche, meetsal kan ik een vlucht wel aardig lezen, maar deze begrijp ik niet en wil er ook geen moeite voor doen om hem te begrijpen. Dat ik er met deze wind meer van had verwacht moge duidelijk zijn,dus maar snel terug naar het hoofddoel een ploeg opbouwen. Het was me zaterdag al opgevallen dat mijn 60 een beetje vermoeid oogde. Verder geen acht op geslagen en gisteren ook geen duif gezien.

  • Kijken wat dat betekent of juist niets betekent.
  • Geen strak blauwe luchten maar mooie witte wolkjes en volgens mij veel zuurstof.
  • Hierdoor blijven ongewenste vogels op afstand en op de lange termijn helemaal weg.

Ieder jong is anders en al waren ze dan van de kampioenen, ze waren het niet waard om mee verder te kweken. Dit komt door de unieke genensamenstelling die ze van hun ouders meegekregen hebben. We kwamen bij een duif uit op bijzonder verschillende meningen.

Lees meer:   Hoeveel inwoners heeft Nederland?

Bij last van duiven op het balkon is het raadzaam om de gemeente te informeren. Zij kunnen een duivenbroedplaats in de buurt aanleggen waar de vogels graag verblijven. Op deze manier verleg je de broedplek en zullen de vogels op het balkon verdwijnen. Houd er rekening mee dat de gemeente niet bij één klacht van duivenoverlast meteen tot actie overgaat. Er is verschillende apparatuur op de markt hoe je vogels kan verjagen met geluid. De meeste apparatuur verspreiden een hoge toon wat duiven niet prettig zouden vinden.