Hoe moet bestek liggen?

Zo heb jij straks een eettafel om door een ringetje te halen en smaakt het diner nóg lekkerder. Bijna alles wat je voor deze kerst gebruikt hebt, kun je volgend jaar weer gebruiken. Zodra je de tafel mooi gedekt hebt en je bent er tevreden over kun je foto’s maken. Maak een overzichtsfoto en foto’s van eventuele details.

Waarom eten kinderen met hun mond open?

Door de lage stand van de tong gaat het kind slissen of lispelen (zie item over slissen en lispelen). De mondmotoriek wordt slapper, waardoor ook eten met open mond en smakken op kan treden. De mond hangt steeds open.

Dan gebruik je daar bij voorkeur speciale waterglazen voor. Het dekken van een tafel gaat gepaard met de nodige geschreven regels. Dan wil je je ongetwijfeld aan deze regels gaan houden; alle relevante informatie daarover vind je in dit artikel. Wij bieden namelijk niet alleen allerlei soorten bestek en glaswerk aan, maar wij informeren je graag ook over allerlei relevante onderwerpen. In onze ogen is het dekken van een tafel absoluut een relevant onderwerp. Als je wel eens in een restaurant hebt gegeten, dan heb je gemerkt dat de tafel altijd netjes is opgemaakt.

  • Zo is de overgang dan niet-bewegen naar actief worden niet te bruusk en voorkom je letsels.
  • Vroeger waren er strakke regels over kleurencombinaties die passend zijn bij de kleur van het servies en zelfs het behang.
  • Zet de glazen in een driehoek met het waterglas linksonder, het rode wijnglas boven en het witte wijnglas rechtsonder.
  • De lepel pak je in je onderhands in je rechterhand vast.
  • Omdat mijn vriend zelf lang in de horeca heeft gewerkt, vraag ik me af of hij misschien toch gelijk heeft.

De benodigde glazen staan rechts boven het onderbord. Het aantal is gelijk aan de verschillende te serveren dranken. Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden, glazen in volgorde van gebruik of op soort. De woorden tafelindeling en tafelschikking worden door elkaar gebruikt.

hoe moet bestek liggen

We beperken ons tot een aantal voorbeelden. Is je soep te heet, begin dan niet als een gek te blazen. Wacht rustig tot het een beetje afgekoeld is.

Organiseer je een chic etentje, dan geef je iedere gast ook een onderbord, waarop de borden voor de verschillende gangen worden geplaatst. De meeste mensen hebben meer dan 10 jaar hetzelfde bestek in hun lade liggen. Een goede kwaliteit bestekset wat je mooi vindt is dus geen overbodige luxe. Denk aan elegant klassiek bestek, nieuw bestek met een vintagelook of strak design.

Lees meer:   Welke Dyson kopen?

Hoe bestek leggen op bord?

De messen moeten met de snijkant naar het bord toe liggen. De soeplepel en eventueel daarnaast het bestek voor het voorgerecht komen daarnaast te liggen. Vorken leg je altijd aan de linkerzijde van het bord. Bestek voor het nagerecht moet boven het bord worden gelegd.

Bestek is voor ons heden ten dage onmisbaar bij elke maaltijd. Wat nu een uitzondering is, was lang geleden de regel. Toen gebruikten mensen nog helemaal geen bestek en ook niet de borden zoals wij ze kennen. Het eten werd op houten planken gelegd en daarna pakte men het met de handen op om het vervolgens op te eten. Zeker niet in uw hemd of kraag vaststeken, maar altijd onzichtbaar op uw schoot laten liggen.

Wat zijn goede tafelmanieren?

Speel niet met je bestek of eten

Ga niet met je eten lopen knoeien, houd het netjes op je bord. Plet ook geen aardappelen tot puree op je bord. Neem van alles een klein beetje en doe dat op je vork. Breng de vork of de lepel naar je mond en niet je mond naar je bord.

Direct naast het bord plaatst u het mes voor het hoofdgerecht, met de snijkant richting het servies. Messen liggen rechts van je bord en vorken links. Daarnaast dient je maaltijd altijd links van je geserveerd te worden. Soep daarentegen wordt vanaf rechts opgediend.

Hoe serveer je koffie en thee?

Schenk de koffie en de thee in. Als je op een dienblad serveert, doe je dit in de keuken. Als je de serveerwagen gebruikt, schenk je de koffie en thee tijdens de les uit de thermoskannen vanaf de serveerwagen in. Zorg dat je zo precies mogelijk op de gevraagde tijd binnenkomt en klop voordat je naar binnen gaat.