Verder had ik ook nog AA drink, druivensuiker en een paar liga’s mee. Oh ja, en extra lange oplaadsnoeren voor telefoon of tablet want de stopcontacten zitten erg ver achter je bed in het ziekenhuis. Ik ben blij met alle spullen die ik heb ingepakt en ik zou het zo weer doen!
Je zou zomaar een nachtje moeten kunnen blijven. Dagelijks schrijft onze redactie informatieve en inspirerende artikelen. Ook kun je veel leuke filmpjes bekijken van kinderen en baby’s, testen van producten door andere mama’s en columns lezen. Net waar jij behoefte aan denkt te hebben.
Wat Moet Er In De Vluchttas
Meestal is maat 44 een goede maat, maar soms zijn kindjes nóg kleiner. Heb je al geoefend met het plaatsen van het autostoeltje? Door dit ruim van tevoren te doen, weet je precies hoe het moet wanneer je je kleine spruit voor de eerste keer naar huis zal vervoeren. In de praktijk blijkt dit voor veel kersverse ouders nogal een lastig klusje. Er bestaan ook speciale Isofix systemen, waarmee het vastklikken van een stoeltje heel gemakkelijk gaat.
Wat moet er in de ziekenhuis tas?
Allereerst spullen die je in het ziekenhuis nodig hebt voor jou en je baby. Denk hierbij aan toiletartikelen (lenzenvloeistof, tandenborstel etc), eventuele medicijnen, een schone set kleding, een nachthemd, je camera (voor de foto's) en misschien wat leesvoer. Voor je baby neem je een paar setjes eerste kleding mee.
Dus neem voor hem een tijdschrift of (puzzel-)boek mee. In Nederland hoef je niet per definitie in het ziekenhuis te bevallen. Toch wordt aangeraden om altijd, of je een ziekenhuisbevalling ambieert of niet, een vluchttas paraat te hebben. In die vluchttas stop je een aantal spullen die je nodig denkt te hebben voor- tijdens en na de bevalling. Als je thuis wilt bevallen denk je misschien dat een vluchttas niet nodig is maar niets is minder waar. Ook bij een geplande thuisbevalling is het belangrijk een vluchtkoffer klaar te hebben staan.
Wat Moet Er In De Vluchttas
Overigens zijn er ook veel fijne shirts die gemaakt zijn van bamboe, het is misschien wat prijzig, maar het is een stuk luchtiger. Met 37 weken op de teller mogen we toch best wel stellen dat de allerlaatste loodjes van mijn tweede zwangerschap zijn ingegaan! Mijn verlof is inmiddels begonnen, en daarmee is de tijd van de laatste babyklusjes aangebroken. De adressen voor de geboortekaartjes zijn bijna verzameld, de laatste babywasjes worden gedraaid én de vluchttas moet nodig worden ingepakt. Na de bevalling neemt u zelf contact op met het kraamcentrum over de dag en tijdstip van uw ontslag, zodat uw hulp thuis geregeld kan worden.
- Ik vond het ook best lastig destijds, maar ben niets tekort gekomen.
- Verder zitten er nog verzorgingsartikelen voor mezelf in zoals deodorant, douchegel, tandpasta, tandenborstel, een haarborstel enzovoorts.
- De dienstdoende gynaecoloog is bij complicaties direct beschikbaar.
- Ook als je van plan bent om thuis te bevallen, want het kan natuurlijk gebeuren dat je onverhoopt naar het ziekenhuis moet én nog even moet blijven.
- Als je thuis vragen hebt over het voeden, kan je kraamverzorgende je meestal goed helpen.
Uiteindelijk kort on het ziekenhuis geweest dus niet veel gebruikt. Lifesabout onlangs geplaatst…Wereldgerechten zonder pakje of zakje #5. En na de bevalling heb ik boxers van manlief gedragen.
Als er iets is om je op voor te bereiden dan is het wel op de geboorte van een nieuw mensje. Is dit niet je eerste kindje, maar loopt er al een of lopen er al meerdere kindjes rond? Denk dan ook aan een ‘vluchtkoffertje’ voor hen! Dit zodat jullie niet nog halsoverkop spullen moeten pakken wanneer je kleine opgehaald wordt door familie, vrienden of de buren bijvoorbeeld. Hoe pak je spullen in die je dagelijks gebruikt? Dingen als een koptelefoon, haarborstel, sleutels of je telefoonoplader?
Natuurlijk mogen in je ziekenhuistas spullen voor de baby niet ontbreken. Van alles wordt 2 stuks genoemd, omdat het handig is 2 maten mee te nemen. Heel handig artikel, over een paar maanden moet ik de vluchttas ook klaar gaan maken voor het eerst, dus dan zijn deze tips heel handig . Hieronder een lijst met onze extra tips, voor dingen die ook handig zijn om mee te nemen naar het ziekenhuis. De kraamzorg beschikt over een uitzetlijst, handig om precies te weten wat u voor uw kindje in huis moet hebben. Natuurlijk kan je boet voortdurend je opladers, koptelefoon, mobiele telefoon etc. in je ziekenhuis tas hebben zitten.