Wat is NFT?

NFT’s zijn over het algemeen ook uniek in hun soort, of ten minste een van een zeer beperkte oplage, en hebben unieke identificatiecodes. Voor het verhandelen van NFTs is er zoals je ziet dus veel nodig voor alleen al het überhaupt begrijpen van dit soort tokens. Voor het maken van NFTs, beginnen we eigenlijk gelijk bij het meest ingewikkelde. Mocht je zeker weten dat je dit niet wilt doen, kijk dan even verder bij het kopen en verkopen van NFTs, wat een stuk toegankelijker is.

wat is nft

De handel in NFT’s is met cryptomunten als Bitcoin, waarvan de waarde snel schommelt en waarmee dus snelle winsten en verliezen worden behaald. Begrijpelijk dus dat als nel de geur van gebakken lucht rond deze nieuwe technologie hangt. De CryptoKitties waren dan in no time de meest geliefde huisdieren op internet – NFT’s van deze digitale katjes gingen voor meer dan 150 duizend euro van de hand. Maar het blijft toch een kinderlijk plaatje van een cartoon kat. Bovendien is het tentoonstellen van kunstwerken op een online NFT-marktplaats aanzienlijk goedkoper dan kunst tentoonstellen in een echte galerij. Je maakt dus als kunstenaar veel minder kosten om je kunst aan de wereld te laten zien, hierdoor houd je zelf een groter deel van de verkoopprijs over.

Wat Is NFT

Het nadeel hiervan is dat de informatie die je nodig hebt, is verdeeld is over veel verschillende video’s en over verschillende kanalen. Pump – Deze term wordt gebruikt om de marktwaarde op te drijven. Voor het verhandelen van NFT’s is ‘MetaMask‘ de meest gebruikte wallet. Als je dit interessant vindt en je gaat hiermee aan de slag, dan mag jij jezelf een echte NFT Artist noemen! Je verdient er dus niet alleen geld mee, maar je hebt er ook meteen een mooie titel bij. Ze bevinden zich dan nog wel in een hype-fase, maar ze lijken enorm veel potentie te hebben.

Wat is de duurste NFT?

De NFT, CryptoPunk #5822, werd verkocht voor 8.000 ether, omgerekend zo’n 23,7 miljoen dollar (21 miljoen euro). Het nieuws werd zaterdag gemeld door de CryptoPunks Bot, een Twitterbot die de verkoop van CryptoPunks publiceert. Het is meteen de duurste CryptoPunk die ooit is verkocht.

Lees meer:   Welke landen steunen Rusland?

Omdat er veel vertrouwen wordt geplaatst in NFT’s worden er voor zeldzame en veelgevraagde collecties grote bedragen neergeteld. Er wordt gewerkt met blockchain technologie en is het zo terug te volgen wie allemaal de vorige eigenaren waren. Alle transacties worden gemaakt door middel van hun eigen cryptocurrency die staat verbonden met het Ethereum network. Gebruikers kunnen hun eigen NFT op hun eigen pagina laten zien waardoor de echte influencers kunnen worden geïdentificeerd door middel van hun portfolio.

Wat Is NFT

NFT’s worden vaak aangeboden als projecten met honderden of duizenden unieke NFT’s. Er zijn bijvoorbeeld NFT game projecten, NFT token projecten en NFT utility projecten. Een combinatie van deze projecten is ook mogelijk. Kopieën van dit ‘schilderij’, dus het downloaden of opslaan van een NFT bestand op je eigen schijf, heeft daarom geen waarde. NFT’s zijn wat mij betreft echt de toekomst van het aantonen van het bezit van een digitaal werk.

Hoe kan een NFT in waarde stijgen?

Vanwege speculatie en zeldzaamheid hebben NFT’s het potentieel om in waarde te stijgen. Als een NFT-houder het actief doorverkoopt, kan de doorverkoopwaarde daardoor veel hoger zijn dan de oorspronkelijke aankoop, afhankelijk van waar kopers denken dat het actief is.

Wanneer je verhaal goed is, kan de promotie beginnen. Bij veel NFT projecten zie je dat ze daar vrijwel altijd dezelfde kanalen voor gebruiken, namelijk Twitter, Discord en Instagram. Wanneer je een NFT hebt gemaakt is het dus tijd om de promotie te starten. Of eigenlijk, een goed NFT project begint met de promotie alvorens er een NFT bestaat.