Hoe doe je diamond painting?

Je begint met een canvas doek waarop je vervolgens kleine facetgeslepen steentjes bevestigd. Met beide “soorten” maakt u met gekleurde steentjes prachtige schilderijen van bijvoorbeeld dieren, landschappen, bloemen enz. U volgt stap voor stap het patroon en legt de gekleurde steentjes op de juiste plaats op het canvas. Kortom; je hebt een canvas met een patroon vol met verschillende symbolen die corresponderen met een bepaalde kleur steentjes. Vervolgens plak je die kleine diamant-achtige steentjes in de juiste kleur op de juiste plek en zo maak je er prachtige kunstwerken mee.

Waarom hecht kit niet?

Vet, zeepresten en stof zorgen ervoor dat de kit geen goede hechting kan vormen. Wanneer voegmiddel wordt aangebracht, bedekt het alles met een dun laagje stof en is het dus belangrijk dat de ondergrond perfect schoon is van stof of voegmiddel.

De steentjes weerkaatsen licht uit de omgeving, wat zorgt voor een lichte glinstering en dus een mooi ‘diamanten’ effect. Dienen er kleine stukjes van de diamond painting te moeten worden hersteld? In dat geval kan je daarvoor het best gebruik maken van een eenvoudige, doorzichtige lijmroller. Op deze manier is het werkelijk erg eenvoudig mogelijk te maken om kleine stukjes van de lijmlaag die beschadigd zijn te herstellen. Je zal merken dat je hierdoor snel terug verder kan gaan met het maken van jouw diamond painting.

Hoe bewaar je diamond painting steentjes?

Diamond painting steentjes opbergen

Gebruik eierdozen: Nog een goede methode om steentjes in te bewaren, zijn eierdoosjes die in kleine vakjes verdeeld zijn waarin je afzonderlijke kleuren kunt opbergen. Vergeet niet het kleurnummer in elk afzonderlijk vakje te schrijven terwijl je ordent.

De logica die erachter schuilt is, als u begint in een hoek dat u regelmatig moet veranderen van kleur. Het wisselen van kleur neemt erg veel tijd in. Je wilt natuurlijk geen steentje tijdens het maken van je painting kwijt raken waardoor je hem niet af kan maken. Ook wil je de plek waar je de diamond painting aan het maken bent ordelijk en opgeruimd houden. Daarnaast wil je misschien je diamond painting wel meenemen om hem bijvoorbeeld op vakantie af te maken. Er verschillende manieren waarop je de diamond painting zelf, tools en accessoires goed kunt opbergen, tijdens of na het afmaken van je painting.

Lees meer:   Hoe QR code maken?

Kan je een diamond painting buiten hangen?

Diamond Painting vernissen

Je brengt een speciale vernis aan over de diamond painting. Dit kan je doen door het gebruik van een sealer, blanke lak en ook lijmspray kan je hiervoor gebruiken. Wil je jouw diamond painting buiten ophangen dan kan je het beste kiezen voor een diamond painting buiten vernis.

Een pakket diamond painting wordt compleet afgeleverd waardoor men snel aan de slag kan gaan. Het is handig om de gekleurde kristalsteentjes te sorteren. Het canvas is voorzien van een lijm- of kleeflaag met een beschermfolie. Bekijk heel goed welke kant van de tekening je wil beginnen.

  • Tijdens het controleren van het pakket, kan je alle zakjes sorteren doormiddel van een sorteerdoos.
  • Om diezelfde reden werk ik vanuit de top zodat ik het schilderij van mij af kan duwen.
  • Het moderne patent is in 2009 aangevraagd door het Chinese bedrijf Guangdong Dazu Yueming Laser Technology Co.,Ltd.
  • Bij het maken van een diamond painting met vierkante steentjes moet je met iets meer precisie te werk gaan dan ronde steentjes.
  • Kies een mooie eigen foto, laat dit maken en ga hiermee aan de slag.

Als je de pen er weer uittrekt blijft er een klein gaatje achter. Dat betekent dat de wax nu in de pen zit en klaar voor gebruik is. Ben je eenmaal begonnen met diamond painting? Dan bestaat er een grote kans dat je niets anders meer wilt doen. ‘Eventjes’ dat ene leuke schilderij afmaken, maar vervolgens toch enkele uren bezig zijn.