Welke opleidingen STAP budget?

Daarnaast zijn nog eens bijna 300 opleidingen te volgen met maximaal € 1.000,- subsidie. Je herkent de STAP-opleidingen aan het STAP-logo op de opleidingspagina. Houd er dan rekening mee dat je vooralsnog alleen subsidie kunt aanvragen voor de kosten van het eerste jaar. De overheid wil scholing voor een brede doelgroep mogelijk maken.

Hoe werkt het stap budget?

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. U kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. Het STAP-budget is beperkt.

Vanaf 2 mei 2022 kunt u het STAP-budget aanvragen en maximaal € 1.000 besparen op de kosten voor deelname aan een training of opleiding bij Stimulansz. Je kunt het STAP-budget voor bijna alle opleidingen uit ons aanbod gebruiken. Op de opleidingspagina van de betreffende opleiding zul je de blauwe button ‘Aanmelden STAP’ vinden. Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering of lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Op dit moment wordt deze subsidie nog verleend voor cursussen of trainingen maar in mei 2022 worden daar ook een aantal BBL opleidingen aan toegevoegd. De volgende aanvraagperiode voor het STAP budget start op donderdag 1 september 2022 om10.00 uur.

Welke Opleidingen Stap Budget

De opleiding of training moet uiterlijk 3 maanden beginnen na de einddatum van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd. Je kunt op zijn vroegst 4 weken na het indienen van jouw STAP-budget aanvraag starten met een opleiding of training. We maakten een handig overzicht van de STAP-tijdvakken.

  • Als u ook echt een opleiding gaat volgen, dan kunt u daarvoor mogelijk gebruik maken van het STAP-budget.
  • Aanvragen van het STAP-budgetis heel eenvoudig en doe je al in 2 stappen.
  • Nadat je je hebt aangemeld voor de scholing van je keuze op onze website, ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs.
  • Je vraagt jezelf misschien af welke opleiding jij het beste kan volgen met het STAP-budget.

Welke leveringsvoorwaarden zijn van toepassing? Onze leveringsvoorwaarden bij trainingen en opleidingen kun je hier bekijken. De online varianten van deze opleidingen zullen op een later moment aan het STAP-scholingsregister worden toegevoegd. Je kan bij De HuishoudCoach een aanmeldingsbewijs aanvragen voor de opleiding van jouw voorkeur. Met dit aanmeldingsbewijs kan jij jouw aanvraag voor een een STAP-budget bij UWV indienen. Om organisatorische redenen verstrekken we maximaal 4 aanmeldingsbewijzen per opleidingsgroep.

Welke Opleidingen Stap Budget

Op onze website kan je vinden welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Dit staat duidelijk bij de desbetreffende opleiding. Vervolgens kan je je direct online inschrijven. Bij het inschrijven wordt gevraagd of je gebruik wil maken van het STAP-budget. Als wij de inschrijving hebben verwerkt ontvang je van ons een STAP-Aanmeldingsbewijs.

Het is niet mogelijk om het STAP-budget te combineren met andere acties. Alle tijdelijke acties komen te vervallen, denk hierbij aan introductie en last-minute kortingen. Ook kom je niet in aanmerking voor acties met gratis producten. Heb jij een vraag over het STAP-budget, of wil je meer informatie over welke opleiding het beste bij jou past?

Lees meer:   Welke groenten mag een hond eten?

Dan kun je het gewoon nog een keer proberen in een volgend aanvraagtijdvak. Je kunt het tijdens een volgend aanvraagtijdvak gewoon nog een keer proberen of nu inschrijven zonder STAP-budget. Na de inschrijving ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Je inschrijving bij Laudius wordt pas definitief als je aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd.

Hoeveel rondes stap-budget?

In de loop van dit jaar volgen dan nog 3 rondes'. Het STAP-budget is een landelijke regeling vanuit de overheid. UWV voert deze regeling namens de overheid uit en daarvoor is een digitaal portaal ontwikkeld.

De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Kom je niet in aanmerking voor het STAP-budget of is het budget op? Het STAP-aanmeldingsbewijs is voorlopig, aangezien je als subsidieaanvrager nog in de fase van subsidieaanvraag zit. In het volgende aanvraagtermijn kun je uiteraard weer een aanvraag indienen. STAP staat voor ‘STimulering ArbeidsmarktPositie’. Met het STAP-budget kan subsidie worden aangevraagd om scholing te financieren.

Het STAP-budget kun je alleen aanvragen voor opleidingen en trainingen die een startmoment in de toekomst hebben . Bij toekenning van het STAP-budget kunnen wij je laten starten met de opleiding of training. Voorafgaand aan de opleiding of training nemen wij telefonisch en/of per e-mail contact met je op. Onder andere om je te laten weten of en waar de opleiding of training van start gaat. In dit geval staat er op je STAP-aanmeldbewijs dat je studieduur 12 maanden is.

Hoe kom ik aan een stap-Aanmeldingsbewijs?

De student meldt zich bij de opleider aan en geeft aan welke erkende opleiding hij/zij wil volgen en hiervoor de subsidie STAP-budget te willen aanvragen. De opleider verstrekt het STAP-aanmeldingsbewijs aan de student. Hierbij zijn de laatste afspraken over het subsidiebedrag voor maximaal één studiejaar opgenomen.

Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen.