Hoe hoog bed kraamzorg?

We houden altijd rekening met je voorkeur, maar we kunnen het niet 100% garanderen. De kans bestaat namelijk dat je favoriete kraamverzorgende bij een ander gezin aan de slag is, vrij heeft of ziek is. Uiteraard is het fijn als je het kamertje op tijd af hebt, maar het hoeft niet speciaal klaar te zijn voor de intake. Mocht je vragen hebben over welke spullen je het beste kunt gebruiken voor je baby, stel ze gerust tijdens de intake.

Daarom mijn vraag, is het überhaupt mogelijk dat babies zolang wakker zijn? Of geldt de regel “niet langer dan een uur wakker houden” voor elke baby, dus ook voor onze zoon? Het patroon dat tot nu toe aan het ontwikkelen is, is dat hij in de voormiddag en in de namiddag tussen 2 voedingen klaarwakker blijft. Alerte ogen en beetje rondkijken naar de mama/papa op de nek. Zouden we hem dan sowieso moeten te slapen leggen?

Hoe Hoog Bed Kraamzorg

Rond de 21ste week van je zwangerschap ontvang je per e-mail of per post een code om de Uppies® omslagdoek te bestellen. Dan krijg je meteen de eerste dag kraamzorg. Moet je nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven? Bel ons dan ook, dan kunnen we jullie in onze planning zetten. Maar we hebben intakers die ook kraamverzorgende zijn, dus de kans bestaat wel. Ben beide keren in het ziekenhuis bevallen en 2 dagen gebleven.

Wat kan en doet een osteopaat?

Een osteopaat zoekt naar bewegingsblokkades die aan de oorzaak van je klachten liggen. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Osteopaten behandelen je klachten via verschillende systemen: het osteo-articulair systeem met beenderen, gewrichten en spieren.

Een mooie, praktische oplossing om je baby de eerste maanden dichtbij te hebben, maar wel veilig in zijn of haar eigen bedje. De veiligheid van je kindje is natuurlijk van het grootste belang. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied en delen onze adviezen graag met je. Als je graag kraamverzorgende wilt worden, kan je bij ons terecht. RKZ Kraamzorg is een SBB erkend leer- en werkbedrijf en biedt een branche erkende opleiding aan tot kraamverzorgende. De BBL-opleiding bestaat uit ongeveer 20% les op school en 80% beroepsvorming in de praktijk en duurt 12 á 15 maanden.

Lees meer:   Wat moet je sturen als iemand niet reageert?

Hoe Hoog Bed Kraamzorg

Je kunt je bed verhogen met bedverhogers, die ook wel klossen worden genoemd. Ook een rugsteun en douchekrukje zijn soms handig om achter de hand te hebben. Vanaf 37 weken moet je bed hoog staan, omdat je vanaf dan thuis zou mogen bevallen. Wanneer je al last had van aambeien tijdens de zwangerschap, dan kunnen deze verergerd zijn door de bevalling.

Kan mijn baby stikken in eigen spuug?

Op de rug slapen

Dan blijft je baby op zijn rug liggen. Je kunt je baby ook in een passende babyslaapzak leggen. Je hoeft niet bang te zijn dat je baby stikt als hij spuugt.

Uit een onderzoek van de afdeling Verloskunde in Amsterdam UMC blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen werkt in onveilige omstandigheden. Dit kan nadelig zijn voor de vrouw en de baby. Gebruik je een babynestje in een box of op een kleed op de grond, hou dan altijd toezicht. Een babynestje is letterlijk een nestje met een opstaande en gewatteerde rand, waarin je je baby neerlegt. Verder heb je een persoonlijk afkolfsetje nodig, dat is te koop vanaf €27,95 (om hygiënische redenen koop je dit setje om het zelf te behouden).