Hoe moet een BH zitten?

Een BH (beha) is ontworpen om de borsten te ondersteunen en te zorgen voor een comfortabele pasvorm. Hier zijn een paar tips voor hoe een BH hoort te zitten:

 1. Borsten moeten volledig in de cups passen: De borsten moeten volledig in de cups passen zonder eruit te puilen. Als dit gebeurt, is de cupmaat te klein. Als er ruimte overblijft tussen de borst en de cup, is de cupmaat te groot.
 2. Bandje moet horizontaal en comfortabel zitten: De band van de BH moet horizontaal over de rug zitten en comfortabel aanvoelen. Als de band omhoog kruipt of te strak zit, is de bandmaat te klein. Als de band te los zit en omhoog kruipt, is de bandmaat te groot.
 3. Ondersteuning van de borsten: De borsten moeten worden ondersteund door de beugel of het materiaal van de BH zonder te knellen of te strak te zitten.
 4. Comfortabele pasvorm: Een goede BH moet comfortabel zitten en niet knellen. Het mag geen pijn doen of wrijving veroorzaken op de huid.

Als je BH niet goed zit, kan dit leiden tot ongemak, pijnlijke borsten en zelfs beschadiging van het borstweefsel op de lange termijn. Het is daarom belangrijk om een BH te vinden die goed past en comfortabel zit.

Wat zijn belangrijke dingen voor een goed passende beha?

Een goede pasvorm is essentieel voor een comfortabele en ondersteunende beha. Hieronder vind je een aantal belangrijke dingen om op te letten bij het kiezen van een beha:

 1. Bandmaat: De band moet horizontaal over de rug zitten en comfortabel aanvoelen, zonder omhoog te kruipen of te strak te zitten. Je moet de band van de beha kunnen vastmaken op het middelste haakje, zodat je nog wat ruimte hebt om de band strakker of losser te maken als dat nodig is.
 2. Cupmaat: De cups moeten goed passen en volledig om de borsten sluiten, zonder dat er ruimte overblijft of dat de borsten eruit puilen. Als je borsten uit de cups puilen, is de cupmaat te klein. Als er ruimte overblijft tussen de borst en de cup, is de cupmaat te groot.
 3. Beugel: Als je een beha met beugel kiest, zorg er dan voor dat de beugel volledig om de borstomvang heen sluit en op de ribbenkast ligt, zonder dat het borstweefsel ingedrukt wordt.
 4. Schouderbandjes: De schouderbandjes moeten goed passen en niet te strak of te los zitten. Ze moeten ook verstelbaar zijn, zodat je ze kunt aanpassen aan je lichaam.
 5. Comfort: Een goede beha moet comfortabel zitten en niet knellen. Het mag geen pijn doen of wrijving veroorzaken op de huid.

Door te letten op deze belangrijke dingen, kun je een beha vinden die goed past en comfortabel zit, en die je borsten de ondersteuning geeft die ze nodig hebben.

Vanaf hoe oud een bh dragen?

Een BH dragen heeft niet te maken met leeftijd, maar eerder met de ontwikkeling van de borsten. Meisjes kunnen beginnen met het dragen van een BH wanneer ze voelen dat hun borsten groeien en extra ondersteuning nodig hebben. Dit kan verschillen van persoon tot persoon en kan gebeuren rond de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Het is belangrijk om een passende BH te kiezen die de borsten ondersteunt en comfortabel zit. Meisjes die net beginnen met het dragen van een BH kunnen het beste kiezen voor een zachte en rekbare BH die gemakkelijk aan en uit te trekken is.

Lees meer:   Wat is vapen?

Waarom moet je een BH dragen?

Veel vrouwen dragen een BH om extra ondersteuning te bieden aan hun borsten en om hun borsten beter te laten uitkomen onder hun kleding. Een goede BH kan ook helpen om rug- en nekpijn te verminderen door het gewicht van de borsten te verdelen en de juiste ondersteuning te bieden. Daarnaast kan het dragen van een BH ook zorgen voor meer comfort tijdens sporten en andere fysieke activiteiten. Bovendien kan een goed passende BH ook het zelfvertrouwen van een vrouw vergroten en haar een beter gevoel geven over haar uiterlijk.

Waarom krult mijn bh?

Krul. Wanneer je je beha dubbelvouwt en de ene cup onder de andere cup verschuil gaat, wordt de beha op een verkeerde manier opgerekt. De bovenkant van de cups kunnen hierdoor naar buiten krullen.

 • Wanneer je de borst in de cup legt na het aantrekken van de BH, kan dit ervoor zorgen dat de borst goed verdeeld wordt over de cup.
 • De ene vrouw houdt van erg strak en de ander wil een bh juist wat losser.
 • Wist je dat je de pasvorm het beste kunt beoordelen met je kleding aan?

Ook na een zwangerschap verandert je bh-maat vaak. Maar ook door ziekte, hormonenschommelingen,… kan je bh-maat wat verschillen. De schouderbandjes mogen nooit te strak zitten. Als u een beugelbeha draagt, moet de beugel het hele onderste deel van de borst omvatten en mag hij nergens het borstweefsel klemmen. De beugel moet ook helemaal vlak op het lichaam en tussen de borsten rusten zodat de borsten worden gescheiden.

Hoe krijg je vetluis uit de wasmachine?

De makkelijkste manier om vetluis te verwijderen is door een lege kookwas te draaien. Doe dit op de hoogste mogelijke temperatuur, bijvoorbeeld 90 graden. Een was van 60 graden is niet heet genoeg om alle vetluis te doden. Door de hoge temperatuur kook je de vetluis uit en zijn ze in ieder geval dood.

Zorg allereerst dat de borsten geheel in de cups zitten. Dit doe je door de borsten in de bh te ‘schudden’ en de beugels goed onder de borst te trekken. Haal de borst daarna via de zijkanten naar voren en trek de stof aan de bovenzijde van de cups over de borst.