WellColl werkt voor alle verzekeraars en verschillende leasemaatschappijen. Daarnaast kunt u bij WellColl terecht voor bedrijfswageninrichtingen, auto en bus verhuur en speciale verf applicaties. Heeft uw nieuwe aanwinst enige optische mankementen, dan kunt u vrijblijvend daar bij ons een prijs voor reparatie voor opvragen. In totaal komen de kosten per aanvraag daarmee op € 49,91. Via de RDW website log je in op je DigiD, hier kun je vervolgens inloggen met behulp van de DigiD app. Om in te kunnen loggen heb je de app nodig, het is dus handig deze van tevoren te downloaden.
Deze kosten betaal je gemakkelijk online via iDEAL in het dienstenportaal van de RDW. Ben je naast de tenaamstellingscode ook je kentekenbewijs kwijt? Dan vallen de kosten wat hoger uit, hier betaal je namelijk € 32,60 voor. Bij het kentekenbewijs op creditcardformaat hoort een tenaamstellingscode. Deze code heeft u nodig als u uw auto gaat verkopen , schorsen, uitvoeren of slopen.
- In afwijking van het derde lid houdt de Dienst Wegverkeer de beslissing op het verzoek, bedoeld in het tweede lid, aan indien daartoe naar het oordeel van deze dienst aanleiding bestaat.
- Controleer of je burgerservicenummer daar ook op staat.
- In dit blog kom je alles te weten over het overschrijven van een auto.
- De meldcode staat op het kenteken bewijs van het voertuig.
- Als je de papieren kwijt bent, dan kun je je auto niet overschrijven en dus eigenlijk ook nog niet verkopen.
U kunt uw papieren kentekenbewijs inruilen voor een kentekencard. U dient hiervoor wel in het bezit te zijn van het complete, driedelige kentekenbewijs. U kunt een kentekencard aanvragen via de website van de RDW.
Kun je 2 auto’s op je naam zetten?
Het is toegestaan voor jezelf of voor een partner een 2de auto op eigen naam te verzekeren. En dat kán soms goedkoop dankzij een gezinsregeling oftewel tweede gezinsautoregeling. Wat daarentegen NIET mag is de auto van jouw kind op eigen naam verzekeren. Je zoon of dochter zal zélf een autoverzekering moeten afsluiten.
Maar een autoverzekering is verplicht wanneer u in Nederland rijdt. Sluit daarom een tijdelijke verzekering af voor de tijd dat uw auto nog niet in uw nieuwe woonland is ingeschreven. Neem contact op met een verzekeraar om dit te regelen.
Met de meldcode kan de RDW controleren of voor alle auto’s in Nederland een autoverzekering is afgesloten. Het is namelijk wettelijk verplicht om als autobezitter WA-verzekerd te zijn, er staan hoge boetes op het niet verzekerd zijn. De RDW controleert of het kenteken van de auto en de meldcode met elkaar in overeenstemming zijn. Zo kunnen ze dus checken of de verzekering die is afgesloten echt geldt voor de juiste auto. Via de meldcode kan de RDW ook checken of autoverzekeraars de juiste kentekens aanmelden of afmelden. Verzekeraars moeten namelijk steeds de meldcode noemen als ze een wijziging doorgeven.
Is de meldcode van een auto altijd hetzelfde?
De meldcode verandert niet
De meldcode is gebonden aan een voertuig en blijft daarom altijd hetzelfde.
In geval van diefstal is de auto namelijk makkelijker te traceren wanneer u het kentekenbewijs nog heeft. Dan is de auto makkelijker door te verkopen voor dieven. Maar de bedragen kunnen ook oplopen naar 50, 80 of zelfs 100 euro! Om buitensporig hoge kosten en risico te voorkomen, vraag dus altijd de kentekencard of code aan direct op de website van de RDW.
Waarom kan ik geen auto op mijn naam zetten?
- U heeft een schuld bij de Belastingdienst.
- Openstaande boetes.
- Geen of onduidelijke registratie in administratie van de gemeente.
- Er is iets mis met uw rijbewijs.
- Het kentekenbewijs is niet (meer) geldig.