Wat moet je doen als je gehackt bent?

Norton 360 heeft wifi-beveiliging, een gratis VPN en internetbescherming om je iPhone te beschermen tegen hackers. Daarnaast kun je twijfelachtige apps verwijderen en je wifi en mobiele data uitschakelen als je het niet gebruikt. Wil je echt veilig zijn, dan kun je ervoor kiezen om je smartphone terug naar de fabrieksinstellingen te zetten. Hackers kunnen op je smartphone heel wat schade aanrichten. Check nog meer dingen die hackers kunnen als je toegang krijgen tot je smartphone.

Zo blijven deze bedrijven scherp en hun gegevens dus veilig. Dit wordt vaak gezien als een vorm van ‘goodwill hacking’. Computerhacking hoeft niet altijd een ingewikkeld technische handeling te zijn. Een hacker krijgt vaak toegang tot computers door simpelweg het wachtwoord te raden. Of ze doen ze zich voor als iemand anders en vragen naar inloggegevens.

Wat zijn de gevolgen van hacken?

  • Financiële schade, de hackers vragen een dwangsom.
  • Imagoschade.
  • Commerciële schade, database kan corrupt worden.
  • Juridische schade, medewerkers of klanten gaan schade op u verhalen.
  • De website wordt moeilijk bereikbaar of volledig onbereikbaar.

Hierbij worden vaak gegevens of geld gestolen. Wanneer je per ongeluk op een link hebt geklikt moet je je apparaat zo snel mogelijk controleren op schadelijke software. Verander ook altijd je wachtwoorden hierna en neem contact op met de instantie waar het om gaat.

Wat doet een cyber security?

Cyber security is de praktijk van het beschermen van systemen, netwerken en programma’s tegen digitale aanvallen. Deze cyberaanvallen zijn meestal gericht op het openen, wijzigen of vernietigen van gevoelige informatie, het afpersen van geld van gebruikers of het onderbreken van normale bedrijfsprocessen.

Lees meer:   Hoe doe je Airpods in je oren?

Nadat je een gehackte WordPress-website hebt gerepareerd of hebt laten repareren, is het belangrijk dat je je gaat richten op het voorkomen van een nieuwe hack. Je weet nu hoe vervelend het is om gehackt te worden, dus aan motivatie mag het niet ontbreken ;-). Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen. Ben je gehackt of heb je het vermoeden dat je bent gehackt?