Waarom is inflatie goed?

Sterke economische groei en stevige inflatie waren het gevolg. Inmiddels hebben deze niveaus bereikt waarbij verdere kredietverlening veelal onverantwoord is. Deze kredietverlening draagt ook niet meer bij aan de welvaartsontwikkeling. Zo berichtte de OECD in 2015 dat verdere schuldgroei remmend werktop de welvaartsontwikkeling. Dit heeft de politiek echter nog niet ertoe bewogen om de marktordening te herzien.

Welke 1 euro zijn geld waard?

 1. Finland 2003. Fins kunstenaar Pertti Mäkinen ontwierp deze 1-euromunt voor zijn land met daarop twee zwanen.
 2. Griekenland 2008. Ook Griekenland beeldt een vogel op een 1-euromunt af.
 3. Cyprus 2013.
 4. Cyprus 2015.
 5. Slowakije 2021.

AWVN kijkt bij voorkeur naar de reeks ‘inflatie afgeleid’. Dit is de inflatiereeks die vaak in cao’s wordt genoemd en die ongevoelig is voor kabinetsbeleid. Als het kabinet bijvoorbeeld de BTW verhoogt van 21% naar 23%, zal hierdoor de consumentenprijsindex stijgen, maar inflatie afgeleid niet.

 • Door op de knop ‘akkoord en abonneren’ te drukken ga ik akkoord met de abonnementsvoorwaarden en verklaar ik de privacyverklaring te hebben gelezen.
 • Een digitale schuldvrije euro daarentegen vindt zijn basis niet in schuld maar in de wet.
 • Hierdoor wordt het aantrekkelijker om te sparen, waardoor we minder geld uitgeven en de inflatie zal dalen.

En dan betekent het ook dat je structureel minder kunt kopen dan voorheen en is er sprake van inflatie. Naast je inkomen bij je baas, kun je natuurlijk ook proberen om op andere manieren wat meer geld te verdienen. Misschien heb je wel een hobby waar je wat mee kunt bijverdienen of heb je waardevolle kennis die je kunt verkopen.

Lees meer:   Wat is 2FA?

waarom is inflatie goed

Dat drijft de energierekening en de tankbon op, maar nog veel meer. Inflatie kan grote gevolgen hebben voor veel onderdelen van de economie. Hieronder staan enkele mogelijke gevolgen van inflatie. We leggen altijd de directe link naar jouw praktijk én geven je de tools in handen waarmee je met je business, in samenspel met de omgeving, waarde kan toevoegen aan de samenleving. Met meer kennis, betere vaardigheden en een breder netwerk, stel jezelf in staat te groeien en meer impact te creëren.

Het informatiepakket komt zo snel mogelijk uw kant op. Particuliere participatiemaatschappijen zijn als financiële tussenpersonen niet langer weg te denken. Het geïntegreerd sturen op duurzame waardecreatie is geen moetje, maar een win-win. Schrijf je hier in als je daar updates van wil krijgen.

Welke oude munt is het meeste waard?

 • Bust Dollar – Class III – 2.300.000 dollar.
 • Brasher Doubloon – EB on Wing – 2.415.000 dollar.
 • Saint-Gaudens Double Eagle – Ultra High Relief – 2.990.000 dollar.
 • Liberty Head Nickel – 3.737.500 dollar.
 • Bust Dollar – Class I – 4.140.000 dollar.

Het consumentenvertrouwen is op een diepterecord beland. Het ondernemersvertrouwen verzwakt in veel landen al enkele maanden, maar is toch veel minder negatief dan het consumentenvertrouwen. In ons eigen land is het verschil tussen beide nog nooit zo groot geweest . Het tijdelijke maatregelenpakket heeft gevolgen voor de begroting.