Wat is FOMO?

En als daaruit blijkt dat je nog steeds iets mist, ga dan op zoek naar datgene wat je kan helpen om meer tevreden te zijn over je leven. Ondanks dat FOMO al werd genoemd in 1996, zie je de term vooral de laatste jaren vaak terugkomen. The fear of missing out is een sociale angst die ontstaat doordat je denkt dat anderen heel veel plezier hebben, terwijl je zelf afwezig bent.

Wat is FOMO Wikipedia?

Fear of missing out, een vorm van sociale angst.

Moet je eens kijken naar alle vette dingen die je wél gedaan hebt. En moet je nu voor de gein eens bedenken hoe je trip eruit zou zien als je die ook niet gedaan had. FOMO is een serieus probleem als je volledig wilt genieten van je reis. Het neemt plezier en aandacht weg bij de momenten die zich voor je neus afspelen omdat je te gefocussed bent op wat je allemaal nog meer moet zien.

Wat Is Fomo

Bovendien zul je eindelijk tijd hebben voor het verzorgen van je echte, niet skippyballende kat; zal hij leuk vinden. Als je Fear of Missing out hebt, ben je constant bang dat je wat mist. Door die angst vinden mensen met FoMo hun leven minder leuk dan gemiddeld. Het gevoel is alsof je met een Fiat Punto op een F1-circuit staat met allemaal Ferrari racewagens.

wat is fomo

Geef jezelf de tijd, geniet van het nietsdoen en probeer los te laten wat de rest van de wereld doet. FOMO kan ons deontspannen momenten ontnemen. Wanneer je toegeeft aan de angst ga je dus wel naar dat ene feestje terwijl je de rust juist hard nodig had. Maar ook als je niet toegeeft en dus thuis blijft ben je onrustig.

Lees meer:   Hoeveel liter benzine per km?

Wat Is Fomo

Die tip zou moeten leiden tot gouden bergen. Ja, een deel van onze therapeuten biedt ook online therapie aan tijdens de corona-pandemie. Je kunt zelf de therapeut kiezen met wie je een afspraak wilt maken.

Wat als je FOMO hebt?

Welke behandelopties zijn er voor FOMO? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je last hebt van FOMO. Verminder het gebruik van sociale media, leer 'nee' zeggen en tevreden te zijn, vergelijk jezelf niet met anderen en plan voldoende tijd om tot rust te komen.

Je wilt immers het gewenste resultaat bereiken. Wees altijd volledig eerlijk en geef jouw doelgroep geen kortingen of beloftes die je niet na kunt komen. Een bekende FOMO strategie is het gebruik van kortingen. Hoewel het idee bekend is, weet niet iedereen hoe je dit op de juiste manier moet inzetten. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat jouw doelgroep zich speciaal voelt. Biologisch gezien hielp het onze voorouders om de juiste keuzes te maken.