Hoe doe je woedoe?

Aan ons is ook overgeleverd dat de Profeet deze lichaamsdelen maar één of twee keer waste. Hieruit kan men concluderen dat het vegen over het gehele hoofd verplicht is. Het is toegestaan om te vegen over het gehele hoofd, over alleen de tulband of te vegen over een deel van de haren en de tulband. Tenslotte wast men drie maal de voeten tot aan de enkels. Hierbij wordt ook weer begonnen met de de rechter voet. Daarna wordt het gezicht drie maal gewassen.

hoe doe je woedoe

Het is dus zeer belangrijk om de handen nog een keer te wassen. C.) Het één keer wassen van de handen en armen tot en met de ellebogen, eerst rechts, dan links. Vergeet niet ook tussen je vingers te wassen. A.) Je dient de intentie te hebben om de woedhoe-e te verrichten, om jezelf te reinigen. De intentie dient niet hoorbaar uitgesproken te worden, want de plaats van de intentie is het hart.

Hoe Doe Je Woedoe

Wanneer je Allah wilt gedenken plaats je het begin van het gebedssnoer tussen je duim en wijsvinger. Je zegt dan “Subhan’Allah” en gaat door naar de volgende kraal. Je doet dit 33 keer, tot je 33 maal “Subhan’Allah” gezegd hebt. “Subhan’Allah” betekent “Allah zij geprezen” en het herdenkt de perfectie van Allah.

Het tegenovergestelde geldt voor midden in zo’n cyclus wakker worden. Dan begin je de dag met een onproductief gevoel, voel je je lusteloos en apatisch. Allah legt niemand meer op dan hij kan dragen. Hem komt toe wat hij verdiend heeft en van hem wordt gevorderd wat hij heeft begaan. Onze Heer, reken het ons niet aan als wij vergeten of fouten maken.

Hoe Doe Je Woedoe

Men zegt weer Bismillâh en snuift de water die hij in het kuiltje van zijn rechterhand heeft opgevangen op in de neus. Als men niet vast dan snuift men water op tot in het zachte gedeelte van de neusgaten en met de linkerhand snuit men de neus. H.) De volgende stap is het 3 keer wassen van de voeten tot en met de enkels, alsook tussen de tenen. Men wast eerst de rechtervoet en dan de linkervoet, dit doet men met de linker hand. E.) Dan wast men het volledige gezicht 3 keer , vanaf de haarlijn tot het kaakbeen en de kin, en van oor tot oor.

  • Als je wakker word aan het eind van zo’n complete slaap-cyclus ben je fris en aandachtig, voelt je hoofd niet vol met watten.
  • Onze teams van specialisten staan voor je klaar en helpen je met al je vragen.
  • Was het gezicht driemaal zodat geen keel deel droog blijft.
Lees meer:   Waarom is slaap belangrijk?

In de Islam is het een gewoonte dat de naaste familieleden de overledene wassen, tenzij die er niet zijn. Het echtpaar kan elkaar ook wassen, er kunnen dan anderen aangewezen worden om hierbij te helpen als dit nodig is. Abu Bakr as Siddieq is gewassen door zijn vrouw Asma en ‘Ali heeft zijn vrouw Fatima gewassen. Het lichaam moet ontkleed worden met barmhartigheid . Als de kleding een beetje strak zit is het beter om de kleren open te knippen dan om hardhandig de kleren eraf te halen. Tijdens het ontkleden moet je een kleed bij de hand houden om het lichaam mee te kunnen bedekken.

Hoe Doe Je Woedoe

Maak je handen een beetje nat met water, en veeg dan met je handen de bovenkant van je sokken zoals in de afbeelding. Alle lichaamsdelen dienen minimaal nmaal gewassen te worden. Voordat men begint met de woedoe, dient de intentie genomen te worden. Snuif driemaal water op, behalve tijdens het vasten, en maak de neusgaten grondig schoon. Reinheid mag en kan alleen door rein water verkregen worden. Onrein water is ongeschikt voor de ghoesl en de wodoe.