Wat is Google TV?

Die softwareschillen vervangen Android niet, maar voegen er veel functies aan toe. Maar in de basis is het nog altijd een Android-smartphone. Wel kunnen ouders bepaalde films en series achter slot en grendel plaatsen, bijvoorbeeld door een leeftijdsslot te activeren. Het nadeel hieraan is dat de regels voor alle gebruikers gelden. Met beide systemen kun je (telefoon-)apps naar de tv streamen, games spelen via Google Stadia en bijvoorbeeld YouTube of Netflix opstarten.

De officiële Netflix-app ondersteunt zo’n beetje alle populaire videoplatformen en streamingdiensten, waaronder dus ook de Chromecast. Met een knop bovenin het scherm kun je een Chromecast kiezen als videobron, waarna iedere afgespeelde film of tv-serie naar de televisie wordt verstuurd. De functionaliteit is gelijk aan de afstandsbedieningsfunctie van de app voor bijvoorbeeld Netflix op je Smart TV, spelcomputer of andere platformen. Daarmee is Netflix gelijk ook de grootste, niet door Google zelf onderhouden dienst die hier in Nederland de Chromecast ondersteunt. We hebben het al even benoemd, hoe de Chromecast werkt. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, dus gaan we er nog even dieper op in.

Wat Is Google Tv

Vanmorgen ben ik in Duitsland 2 Chromecast 4 vier gaan kopen. Een is voor gebruik bij mijn badkamer tv van het merk SplashVision. Review van Bright over de Google Chromecast met Google TVWat vinden jullie van de Chromecast 4 met Google TV? Is de Chromecast een verbetering ten opzichte van de vorige versies en laat je jouw oude Chromecast vervangen door de nieuwe Chromecast 4?

Welke Android versie heb ik op mijn Sony tv?

Als Android wordt vermeld in het veld Software — Operating System (Besturingssysteem) op de specificatiepagina, is het een Android TV. U kunt de specificaties controleren op het tabblad Specifications (Specificaties), dat zich linksboven op de productpagina van uw tv bevindt.

Lees meer:   Wat is body count?

De nieuwste Chromecast met Google TV heeft daarnaast ook eigen apps en afstandsbediening. Die is dus ook te bedienen zonder telefoon en werkt meer als een traditionele mediaspeler. Een Chromecast sluit je aan op de HDMI-poort van je televisie. Daarnaast heeft het apparaat stroom nodig van een USB-poort of stopcontact. Vervolgens verbind je de Chromecast met je Wi-Fi en kun je via veel apps makkelijk streamen naar je televisie.

Wat Is Google Tv

Met smart-tv’s heb je altijd nog het risico dat een app op een gegeven moment niet meer ondersteunt wordt. Is dit het geval, dan kan het meestal opgelost worden met een Chromecast. Eigenaren van toestellen met Google TV (o.a. Philips) hebben Chromecast al helemaal niet nodig. Wij en een aantal geselecteerde bedrijven hebben toegang tot jouw gegevens en gebruiken deze informatie voor de onderstaande doeleinden. Houd er rekening mee dat wanneer alle doeleinden zijn geweigerd, dit een negatief effect op bepaalde functies van de website kan hebben.

Hoe app installeren op LG Smart TV?

  1. Stap 1: selecteer een land en taal.
  2. Stap 2: sluit de kabels aan.
  3. Stap 3: selecteer het juiste wifi netwerk.
  4. Stap 4: voer je wachtwoord in.
  5. Stap 5: accepteer de algemene voorwaarden.
  6. Stap 6: Antenne, kabel of satelliet.
  7. Stap 7: kies de juiste tv aanbieder.

Laten we wat dieper in zoomen op de mogelijkheden met Google TV, los van de nieuwe Chromecast. Om je PC met een kabel te verbinden met de tv moet je vaststellen welke video verbinding uit de PC komt. Meestal heeft een PC één uitgaande beeld mogelijkheid. Afhankelijk van de videokaart kun je één of meerdere schermen aansluiten.