Wat is Huggy Wuggy?

Misschien ben je de engerd al tegengekomen en zo niet is het in ieder geval goed om op de hoogte te zijn: het ‘knuffelige’ karakter Huggy Wuggy is niet zo lief als-ie eruit ziet. De pop zet zelfs aan tot geweld. Wij leggen het je uit…

De handen bevatten klittenband en kunnen aan elkaar vastgemaakt worden. Je kind kan er eindeloos mee spelen en de knuffel in allerlei standen neerzetten of leggen. De Huggy Wuggy knuffels zijn zo’n 40 centimeter lang en kan gewassen worden. Er zijn ook grotere Huggy Wuggy knuffels te koop van 100 cm. Deze zijn niet bij elke webwinkel te koop maar ook vaak te winnen op kermissen. Maar dat is niet direct anders dan met al die andere angstaanjagende filmpjes die kinderen online soms te zien krijgen.

Wat is het verhaal achter Huggy Wuggy?

Een bloeddorstige moordknuffel. Het karakter Huggy Wuggy komt uit een horror-game, Poppy Playtime (8+). De blauwe pop was een schattig knuffeltje, maar werd door experimenten een bloeddorstige moordenaar. In het spel moet hij de speler vermoorden.

Wat fluistert Huggy Wuggy?

Als Huggy Wuggy je in het spel te pakken krijgt, knuffelt hij je dood. Huggy fluistert bijvoorbeeld in je oor: ‘My name is Huggy Wuggy, sharp teeth leavy you bloody. Don’t you ever call me ugly, hug me ’til you die‘. Niet echt een gezellig figuur dus.

Wat is het verhaal van Poppy Playtime?

In Poppy Playtime speel je als een voormalige werknemer van een speelgoedfabriek genaamd Playtime Co. en krijg je op een dag het geniale idee om je oude werkplaats een bezoekje te brengen. Eens aangekomen ontdek je echter dat de fabriek al jaren leegstaat en dat je voormalige collega’s allemaal zijn verdwenen.

Lees meer:   Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

Hoe heet de griezelige populaire knuffels?

Kinderen en jongeren maken en delen die filmpjes via platforms als TikTok. De knuffel Huggy Wuggy is een personage in het populaire online horrorspel Poppy Playtime, waarin de speler moet overleven in een speelgoedfabriek met ‘kwaadaardig’ speelgoed