Hoe doe je een streepje op de e (è é ė)?

Hoe open je speciale tekens?

 1. Klik op de knop Start.
 2. Klik op Alle programma’s > Accessoires > Systeemwerkset.
 3. Klik vervolgens op Speciale tekens (afbeelding 1)

Met jouw Android telefoon voeg je heel eenvoudig speciale tekens en symbolen toe die niet direct op jouw QWERTY-toetsenbord staan. Door enkel het toetsenbord te openen en je vinger over de speciale leestekens te schuiven, voeg je al een leesteken toe aan je bericht. Dit kan bijvoorbeeld een cedille zijn, een trema of een accent grave.

Hoe maak je symbolen op de computer?

Klik in het document op de plek waar u het teken wilt toevoegen. Klik bovenaan op het tabblad Invoegen. Klik rechts op Symbool > Meer symbolen of Symbolen > Symbool > Meer symbolen.

Gebruik in plaats daarvan een moderne browser zoals Chrome, Firefox of Edge. Via zoekmachines, beeldbanken en fotoblogs zijn miljoenen foto’s te vinden. Ook is er een groot aanbod van rechtenvrije foto’s die gratis gedownload kunnen worden, zelfs in hoge resolutie. Natuurlijk kun je ook de motor minder gebruiken en zelf meer doen. Maar meer dan 30 kilometer per 100 wattuur is niet realistisch. Als je toch meer kilometers haalt, heb je de motor nauwelijks gebruikt.

Kies de taal waarin de gewenste letter met accent wordt gebruikt, bijvoorbeeld Duits. Voor letters met accenten op de c ben je beter af met het Franse toetsenbord. De Spaanse ñ zit overigens wel gewoon in het Nederlandse toetsenbord.

Wat is A SHIFT?

[toets] – Shift is een toets op het toetsenbord van een computer. De toets komt vanouds op schrijfmachines voor en heeft dan (op Nederlandse toetsenborden) vaak geen opschrift of het opschrift “hoofdletters” Bij een schrijfmachine staan er twee lettertekens op elke typehamer.

Ik heb zojuist met iemand met exact dezelfde laptop en OS de taalinstellingen vergeleken. Deze zijn exact hetzelfde , terwijl hij wel een accent krijgt op zijn e en ik niet. Ik krijg het niet voor elkaar om accenten op klinkers te krijgen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. Het informatiepakket komt zo snel mogelijk uw kant op. Hieronder gaan we je de meest belangrijke dingen uitleggen om te weten hoe je bepaalde woorden moet uitspreken.

 • Ga in Windows naar ‘Instellingen / Tijd en taal / Taal’, en klik rechts in het scherm onder Voorkeurstalen op de geselecteerde taal.
 • We doen er alles aan om er voor te zorgen dat u zo goed mogelijk geholpen wordt door één van onze slimme studenten.
 • U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.
 • Hieronder vind je enkele voorbeelden van situaties waarin een vaste spatie handig is.
 • Je kunt gewoon naar boven en beneden bladeren, maar ook kiezen voor een bepaald lettertype en/of een deelverzameling.
Lees meer:   Hoe groot moet een hamsterkooi zijn?

Je zet echt alleen accenten omdat je het anders verkeerd leest. Wil je ook weten hoe je het werkwoord e-mailen vervoegt? Lees dan deze schrijftip over het vervoegen van Engelse leenwerkwoorden. Mocht je nu denken ‘Joh, maak je niet zo druk over dat streepje’, weet dan dat het Nederlandse woord email iets heel anders betekent.

Welke leestekens zijn er?

 • Punt (.) Een punt gebruik je aan het einde van elke zin, wanneer er geen vraag wordt gesteld of een uitroep wordt gedaan.
 • Vraagteken (?)
 • Uitroepteken (!)
 • Komma (,)
 • Dubbele punt (:)
 • Puntkomma (;)
 • Beletselteken (…)
 • Gedachtestreepje (–)

Je kunt je selectie groter maken met de twee balletjes. Als je de juiste woorden hebt geselecteerd, kun je ze markeren met een kleur. Druk op de kleur die je wilt druk daarna naast het woord. Als je opnieuw op het woord drukt, kun je een notitie toevoegen door te kiezen voor het tekstballonnetje. Kies voor ‘Opslaan’ om de notitie te bewaren of voor ‘Annuleren’ om terug te gaan. Om het uit te schakelen, moet je een ander toetsen­bord selecteren.

Wat is QWERTY en AZERTY?

Het verschil tussen een QWERTY en AZERTY is de indeling van de letters en tekens op het toetsenbord. Zo zitten de letters en tekens op een andere plaats dan u gewend bent. Bekijk hieronder de verschillen van een QWERTY en AZERTY toetsenbord.

Door rekening te houden met korte en lange klinkers is het juist beklemtonen van woorden en het metrisch lezen van poëzie ook een stuk makkelijker. Hoe weten we hoe het Latijn uitgesproken werd? Waarom is het belangrijk ons hiermee bezig te houden? We weten namelijk vrij goed hoe het Latijn in de verschillende periodes uitgesproken is.

Hoe meer ontvangers je moet mailen, hoe meer tijd dit kost. Een e-mail schrijven kost al gauw 15 minuten. Doe je dit niet automatisch, dan moet je voor elke ontvanger een nieuwe e-mail schrijven.