Waarom is sporten goed voor je?

Door buiten te bewegen, profiteer je van het buitenlicht. Dat licht is veel krachtiger dan het licht van lampen. En dat helpt bij het afstellen van je biologische klok en je hormoonhuishouding. Vooral voor de productie van het slaaphormoon melatonine is dat belangrijk.

Allemaal neurotransmitters; stoffen die ervoor zorgen dat zenuwcellen met elkaar communiceren. Endorfine zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel en vermindert pijn. Daarom wordt het ook wel een natuurlijke feel good drug genoemd.

Waarom Is Sporten Goed Voor Je

Voorbeelden zijn hardlopen, wielrennen en sporten zoals voetbal en hockey. Sporten is goed voor kinderen, het verbetert de conditie en gaat overgewicht tegen. Daarbij is het goed voor het zelfvertrouwen van het kind en leert het omgaan met emoties.

  • Whey proteïne is erg populair onder sporters omdat het eiwitgehalte van Whey erg hoog ligt, ongeveer 70% of meer.
  • Als je prestatie gericht sport kan je last krijgen van de druk om te presteren.
  • Lopen, fietsen, een balletje trappen met je kind; je doet het meestal zonder erbij na te denken.
  • Deze besproken punten zijn natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg wat betreft de gezondheidseffecten van sporten/fysieke activiteit.
  • Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel.
  • Tips voor spierversterkende, botversterkende en balansoefeningen?

Versterkt de longenWist je dat longen ook werken door spieren? Jouw kind heeft een hele reeks aan ademhalinsspieren. Deze zorgen dat de longen groter worden waardoor er lucht naar binnen stroomt. Deze spieren traint jouw kind ook als hij sport.

Waarom Is Sporten Goed Voor Je

Wanneer je intensief hebt gesport krijg je namelijk hele kleine scheurtjes in je spiervezels die hersteld moeten worden. De aminozuren dienen als een soort ‘bouwstenen’ voor je spieren. Tien jaar geleden kreeg ik een trombosebeen van de pil en een longembolie. Daarna ontdekte ik dat ik in de overgang was en mijn conditie was die van een natte krant. En nu niet meteen beginnen van ieder pondje komt door het mondje, want ik ben niet meer gaan eten, maar toch fors aangekomen. Een gevolg van te veel sporten is het risico op beschadigde botten.

Lees meer:   Wat is body count?

Ik ging een cursus doen want, zonder certificaat mag je in de Nederlandse klimhallen niet zekeren. Nu moet je weten dat ik enorme hoogtevrees heb. En na een dag werken ben ik niet op mijn top. De instructeur zei dat ik toch minstens 3 maal tot 10 meter geklommen moest hebben voordat ik een certificaat zou krijgen. Je moet immers weten hoe het voelt om op degene die je zekert te moeten vertrouwen, en niet te vergeten, hoe het voelt om uit de wand te vallen. Ook al vertrouwde ik absoluut op mijn dochter.

waarom is sporten goed voor je

Wat zijn de voordelen van een BSO Sport kinderopvang. De reden hiervoor is dat de vetoxidatie van nature plaatsvindt als de training voor het ontbijt wordt gedaan. Tevens blijkt dat sporters iets loopbaangerichter zijn dan niet-sporters.

Het is hoe dan ook belangrijk dat je blijft bewegen en fit blijft. Als je ‘s avonds na een lange werkdag uitgeput op de bank ploft, zal je blij zijn dat je ‘s morgens die 10 minuten eerder je bed uit gegaan bent. Dat sporten goed is voor onze gezondheid dat weten we. Ook zijn er veel mensen die gebruik maken van een sportschool, bijvoorbeeld de Den Haag Sportschool. In een sportschool kan je gebruik maken van verschillende apparaten om verschillende onderdelen van je lichaam te trainen. Zo kan je bijvoorbeeld focussen op je conditie door cardio oefeningen te doen, of je kan focussen op het ontwikkelen van spieren.

Daarmee vermijd je die middagdip ook nog eens, dus dat is een regelrechte win-win situatie. Hoe fijn het sporten ook is, erna ben je vaak vermoeid en moeten je spieren herstellen. Genoeg rust en voeding zijn hierbij 2 belangrijke factoren die essentieel zijn voor een goed herstel. Voor goede voeding heb je voldoende proteïne nodig. Naast dat sporten goed is voor het lichaam, is het ook nog eens goed voor jouw mentale gezondheid.