Hoe hoog hangt een dartbord?

Daarom wordt er vaak iets achter het dartbord gehangen, dus om de pijlen en de muur niet te beschadigen. Het klassieke dartspel speel je met twee spelers. Zij mogen om de beurt drie darts gooien om hun punten te verzamelen. Met de gescoorde punten neemt jouw score dus af.

Als je kijkt naar de grotere dart toernooien, wordt er gespeeld op een klassiek dartbord. Deze traditionele dartborden zijn gemaakt van sisal. Dit is een materiaal met een lange levensduur dat uitstekend geschikt is voor de vervaardiging van dartborden. Er zijn diverse goede redenen om te kiezen voor een klassiek dartbord naast het feit dat je op dit soort dartborden speelt als een professional.

Wat is de zwaarste dart?

Red Dragon Bunker Buster darts zijn de zwaarste darts die op dit moment verkrijgbaar zijn. Deze dartpijlen zijn maar liefst 48 gram.

Daarnaast ontwerpt hij met zijn team onder andere dartshirts, welke op maat en geheel naar wens worden gemaakt. Duizenden darters in Nederland lopen inmiddels rond in een custom made Shopdarts dartshirt. Een gratis ontwerp voor je eigen unieke dartshirt kun je aanvragen in de categorie Dart kleding. Het is heel belangrijk dat de hoogte van het dartbord goed hangt. Zeker wanneer je ook op andere locaties gaat spelen dan buiten je eigen woonkamer.

Waarom lukt darten niet?

Als het niet lukt om je niveau te halen, kan dat ‘m in iets kleins zitten. Er zijn veel variabelen die invloed hebben op je scores. Misschien steekt je elleboog iets meer naar buiten toe (bijvoorbeeld door vermoeidheid) – of werp je de pijl met een andere snelheid.

Lees meer:   Wat is UBO?

Vanaf dat punt kun je een afstand van 237 cm uitmeten. Onze LED-verlichting is als het ware een rond cabinet van stevig MDF platen, zodat het dartbord verzonken hangt in de ronde kast. Bij normaal gebruik gaat deze niet kapot en dat kun je niet vaststellen bij andere cabinets.

Dit is verreweg het populairste spel format en 1 van de gemakkelijkste om te leren. De afstand waarvan spelers hun pijlen op het bord gooien is 2,37 meter. De lijn van waarachter geworpen wordt heet de oche . Het dartbord hangt op een hoogte van 1 meter 73 boven de vloer. En daarbij gaat het om het middelpunt van het bord, de bullseye.

Een van de meest bekende callers, die je wellicht van het WK darts kent, is Russ Bray. Als alles weer toppie verloopt dan ga je weer over op het spel zoals je het hoort te spelen. Dit laatste stijgt ten alle tijden uit boven het resultaat dat je werpt. Veel spelplezier en blessure vrije wedstrijden toegewenst.