Waarom is de toren van Pisa scheef?

Naast heerlijke pasta en ander lekker eten heeft Bologna nog veel meer te bieden. Het centrum is compact genoeg om te voet te verkennen en er is meer dan genoeg te zien en te doen om je een paar dagen te vermaken. Vanuit Piazza Vittorio Emanuele II loop je verder rechtdoor door de Corsa Italia, de grootste winkelstraat van Pisa. Hier vind je naast veel bekende ketens ook een aantal leuke typisch Italiaanse winkels, ideaal om even te shoppen. Vanuit de winkelstraat loop je direct op de Logge Dei Banchi af.

Is Pisa de moeite waard?

Wie in Toscane is mag Pisa zeker niet overslaan. Pisa is vooral bekend door de scheve toren. Het is de – soms enige – reden voor mensen waarom ze naar Pisa komen. Maar er is veel meer te zien en te doen in deze Italiaanse stad.

Binnen vind je vooral veel iconen, grotendeels vervaardigd door de Griekse kunstenaar Michael Damaskinos; aan de buitenzijde is de iconische toren dé blikvanger. Vooral vanaf het bruggetje vanaf de Riva degli Schiavoni, niet ver van de befaamde Ponte dei Sospiri, Brug der Zuchten, zie je goed hoe scheef de toren is. De twee torens zijn 65 en 72 meter hoog en staan vijf graden uit het lood. Samen hebben ze meer dan duizend ramen die prachtig uitzicht over de omgeving bieden. Je kunt ervan genieten als je een kamer boekt bij het NH Fiera Milano, dat in de torens gevestigd is. Wie de toren ook heeft gebouwd, hij heeft er geen rekening mee gehouden dat de grond ook hier, dicht bij de Arno, wat drassiger was.