Wat is 5 HTP?

Gebruik 5-HTP uitsluitend in combinatie met deze antidepressiva onder medische supervisie. Melatonine L-Tryptofaan dient niet te worden gebruikt indien u in het verleden overgevoelig bent gebleken voor één of meerdere bestanddelen. Wanneer u onder behandeling van een arts bent, is het aan te bevelen deze voor het gebruik van Melatonine L-Tryptofaan te raadplegen.

Is serotonine gevaarlijk?

Serotonine beïnvloedt je humeur, eetlust, seksuele drift en sociaal gedrag. Ontstaat er echter een disbalans – de signalen worden onderweg verstoord – dan heeft dat een ontzettend grote invloed op je dagelijks functioneren. Zo zorgt een teveel aan serotonine voor verhoogde hartslag en in extreme gevallen tot de dood.

Sommige mensen slikken L-tyrosine om de risico’s en kater te verminderen. Maar dit is een voorloper van dopamine en moet je daarom niet combineren met XTC. Serotonine wordt ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd, omdat een tekort ervan in verband wordt gebracht met depressie, paniekaanvallen, lage seksdrive en een verstoorde eetlust. Ook is dit het stofje dat vrijkomt bij het gebruiken van oppeppende drugs als XTC en MDMA.

  • Slaapwijsheid test en vergelijkt slaapproducten.
  • Het zorgt niet zelf dat je afvalt, maar wel dat je minder trek hebt, zodat je je makkelijk aan je dieet kan houden.
  • Ik weet dat wordt gezegd dat combineren niet kan, maar ook dit lijkt mij logischerwijs ook dosisafhankelijk?

Ook een ander is positief over 5htp en zegt onder meer dat hij er uitgerust mee wakker wordt. Over het algemeen zorgt 5htp ervoor dat mensen beter slapen, maar verschillen de bijwerkingen per persoon. Het is dus een kwestie van uitproberen om zo te zien of ook u baat heeft bij 5htp. Zo geeft iemand aan dat niet alle voordelen van het middel meteen zichtbaar zijn, maar dat het enkele dagen kan duren.