Welke noten zijn het gezondst?

Noten zijn een van de meest voedzame voedingsmiddelen en bevatten veel gezonde voedingsstoffen, zoals onverzadigde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Hoewel alle noten gezond zijn, zijn er enkele noten die nog gezonder zijn dan andere. Hieronder staan enkele van de gezondste noten:

  1. Amandelen – Amandelen zijn rijk aan vitamine E, magnesium, vezels en eiwitten. Ze bevatten ook gezonde vetten die goed zijn voor het hart.
  2. Walnoten – Walnoten bevatten veel omega-3-vetzuren, die kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en het verbeteren van de gezondheid van het hart.
  3. Pistachenoten – Pistachenoten bevatten veel eiwitten en vezels, evenals gezonde vetten. Ze kunnen ook helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verbeteren van de gezondheid van het hart.
  4. Cashewnoten – Cashewnoten bevatten veel magnesium, dat belangrijk is voor de gezondheid van botten en spieren. Ze zijn ook rijk aan ijzer, zink en koper.
  5. Pecannoten – Pecannoten bevatten veel antioxidanten en gezonde vetten die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ze zijn ook rijk aan vitamine E.

Het is belangrijk om te onthouden dat noten hoog in calorieën zijn, dus je moet ze in kleine hoeveelheden eten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

In vergelijking met andere noten bevatten pistaches veel antioxidanten zoals luteïne, beta-caroteen en gamma-tocopherol. Uit onderzoek blijkt dat de onverzadigde vetzuren in deze noten een gunstig effect hebben op onze cholesterolspiegel. Als u het lastig vindt om het cholesterolgehalte in uw bloed op peil te houden, zijn pistaches dé noten voor u. Omdat noten barsten van de vezels profiteert je spijsvertering enorm van het eten ervan. Ook zorgen vezels voor een verlaagde kans op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2. Daarnaast zul je merken dat je snel vol zit na het eten van noten.