Hoe hoog schilderij ophangen?

En boven het liggende schilderij kan je ook weer een staande lijst ophangen. Het leuke is dat je verschillende soorten lijsten in verschillende afmetingen kan gebruiken. Bij meer dan twee lijsten, is het belangrijk om dezelfde afstand te gebruiken tussen de verschillende lijsten. Dit betekent dat je wanneer je met een lege muur werkt, wanddecoratie ophangt die 4/7 van de breedte in beslag neemt.

Hoe hang je een canvas schilderij op?

  1. Kies een plek. Let bij het ophangen op de kijkhoogte en de symmetrie van je meubels.
  2. Markeren. Markeer met het potlood de hoogte (trek 4 cm af voor de framedikte).
  3. Spijkers in de muur. Sla de spijkers zo in de muur dat ze 2 cm (licht omhoog gebogen) uit de muur steken.
  4. Foto ophangen.
  5. Klaar.

Wie zegt dat een lijst altijd aan de muur moet hangen? Op de grond, nonchalant leunend tegen de wand, komt ie ook goed tot zijn recht. Zet er meer naast elkaar of laat ze een klein beetje overlappen voor dat artistieke ateliergevoel. Een andere manier is helemaal geen lijsten gebruiken, losse prints zijn ook goed met washitape op een gladde ondergrond te bevestigen. En wil je een foto echt de aandacht geven, zorg dan voor een mooie achtergrond.

  • Geef liever net wat meer uit voor een beter effect.
  • Er is zowel boven als onder een mooie balans van negatieve ruimte.
  • Heeft dat te maken met de grootte van het schilderij of zijn er andere dingen waar je op moet letten?
  • Deze decoratietechniek duidt het middelste deel van de kamer aan voor loungen en sociale interacties.
  • Met de verdekte Plieger ophangset monteer je spiegels tot maximaal 6 kg.

Hier bevelen we je aan om lijsten op 5 tot tien centimeter vanaf de open haard op te hangen. Lijsten van gelijke grootte passen perfect bij elkaar als ze op gelijke hoogte naast elkaar worden opgehangen. Natuurlijk zijn de bovenstaande adviezen gebaseerd op algemeenheden wat de mensen mooi vinden.

Welke Spijker voor schilderij?

In een houten ondergrond kun je een spijker gebruiken, in steen gebruik je een plug en een schroef of een betonhaakje. Voor zwaardere objecten in een gipsmuur kijk je bij de volgende stap. Als je een hamer en spijker gebruikt kies je een spijker van 3,5 tot 5 cm lengte.

Ik heb pas een paar lijstje opgehangen daar had ik een verschil van meer dan 5mm. Niet al je kunstwerken hoeven altijd aan de muur te hangen. Overweeg om zo nu en dan in thema’s te werken. Sorteer je kunstwerken op een bepaald thema en wissel deze om de zoveel maanden om je woonkamer levendig te houden. Je kunt ook een speciaal ophangsysteem voor schilderijen gebruiken.

Lees meer:   Wat is toxic?

Welke schroef om schilderij op te hangen?

Kies een plug en een boor, meestal worden hiervoor deze 6 mm pluggen gebruikt. Gaat het om een hollewand gebruik dan een hollewandplug, deze plug kan tot wel 10 tot 15 kilo dragen. Deze plug kan je met een hamer in de wand tikken, om vervolgens de schroef(met dezelfde diameter als de plug) erin te schroeven.

Maak bijvoorbeeld zelf eens een fotolijstje of collage. Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je wanddecoratie compleet te maken. De tweede tip borduurt voort op het werk van de eerste tip. Niet alleen het natuurlijke licht, maar ook de uitlichting aan de hand van bijvoorbeeld spotjes is van invloed op hoe het schilderij tot zijn recht komt. Het ophangen van een schilderij is één van de klusjes, die wat risico’s met zich meebrengt.

Voor je jouw schilderij gaat ophangen bepaal je uiteraard eerst de plaats. Kies dan voor een werk van minimaal 120 centimeter breed. Bij een lege muur zonder ankerpunt wordt aanbevolen om voor een doek van minimaal 80 centimeter hoogte te gaan. In deze blog geven we je tips over hoe hoog je je schilderij het beste op kunt hangen. We onderscheiden daarbij twee verschillende methoden. Gebruik dan de handige tool ‘Voorbeeld in mijn woonkamer’ om te bekijken hoe een schilderij eruitziet in jouw interieur.

Wil jij je foto’s ophangen zonder de muur te beschadigen of de opstelling van je galeriemuur vaak wisselen? Kijk dan eens naar deze handleiding over hoe je posters en foto’s ophangt zonder te boren. De achtergrondmuur van uw schilderij kan de weergave op de muur maken of kraken. Voor witgekleurde muren knallen alle schilderijen hartstikke mooi uit. Maar voor gekleurde en getextureerde muren moet je erg specifiek gaan zoeken naar bepaalde kleuren in schilderijen die goed werken. Het kiezen van een perfecte plek met voldoende ruimte om je schilderijen op te hangen, zou je doel moeten zijn.