Wat is UV index?

In de zomermaanden is factor 20 of 30 het minimale, voor jonge kinderen moet je een sunblock gebruiken. De zelfbescherming van een getinte huid is ongeveer even hoog als een SPF van 4 tot 6. De sterkte van UV-straling hangt af van het tijdstip en locatie.

Kan de bruine niet trekken?

'Dat kan Bruin niet trekken' betekent: 'dat is te duur', 'dat kan ik niet betalen'.

We kijken echter ook naar wat u kunt doen om huidveroudering tegen te gaan. Voorwerpen tegen UV licht beschermen doe je dus door specifiek UV-absorberend materiaal te gebruiken. Het “zichtbare deel” van het zonnelicht mag ongestoord doorkomen. Deze receptjes zijn allemaal heel fijn in gebruik.

Wat is de kleur van stress?

Grijs. Grijs kan een verwarrend effect hebben op mensen. Het heeft de neiging om verwachtingen te scheppen, wat kan zorgen voor stress. Het wordt ook beschouwd als de kleur van verstand, duurzaam, verfijnd en strak.

Na het zwemmen en transpireren moet het product opnieuw worden aangebracht. Waterresistent is een product dat beter blijft zitten tijdens contact met water. Het nadeel van deze producten is dat het vettige producten zijn die onprettig zijn in gebruik omdat ze meer plakken.

Welke kleur werkt positief?

Groen is een kleur die positieve associaties geeft. Natuur, groei, ontspanning, gezondheid en evenwicht. Het is een goede kleur om te gebruiken voor 'positief' en 'vooruitgaan'. Sommige merken zijn onlosmakelijk verbonden met een bepaalde kleur: voor groen is Interpolis daar een goed voorbeeld van.

Want ook bij blootstelling aan de zon wil je jouw huid gezond houden. Dan is het zeer belangrijk dat je voorzorgsmaatregelen neemt met een goede zonnebrandbescherming. Doe je dat niet, dan is een pijnlijk rode huid vaak het resultaat. Na een paar dagen uit de zon verdwijnt deze pijn en de rode kleur wordt bruin.

Lees meer:   Wat is woke cultuur?

De buitentemperatuur heeft geen invloed op de zonkracht. Dus wanneer het koel is qua gevoelstemperatuur kan de zonkracht op een hete zomerse dag even sterk zijn. Zonnen voelt heerlijk ontspannend aan, je kunt er beter door slapen en je word er blijer van (werkt goed tegen depressie). Maar het krijgen van huidkanker is geen geintje en deze tijdelijke ontspanningen wegen niet op tegen de risico’s. Dit betekent niet dat je vanaf nu de zon moet mijden, maar het wel binnen de proporties moet houden.

wat is uv index

Smeer het zonnebrandmiddel 30 minuten vóórdat je de zon ingaat in en herhaal dit om de 2 uur of na inspanning (sporten, zwemmen etc..). Het aanbrengen van een grotere hoeveelheid zonnebrand beïnvloedt niet de effectiviteit van de zonnebrand. Ook wanneer je een waterproof-product gebruikt, is het verstandig om je opnieuw in te smeren als je uit het water komt. Het resultaat van die som 1 kun je verhogen door je te beschermen met uv-beschermende kleding of zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor. Hoe hoger de beschermingsfactor van het flesje zonnebrand, hoe langer je kunt zonnebaden. Hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden hangt af van de zonkracht en van je huidtype.